Jordi Luengo López
Professor Titular en el Departament de Filologia i Traducció de la Facultat d’Humanitats de la Universidad Pablo de Olavide, de Sevilla. És doctor per la Universitat Jaume I de Castelló (Premi Extraordinari) (2007) i per la Universitat del País Basc – Euskal Herriko Unibertsitatea (Premi Extraordinari) (2017). Ha rebut el premi d’Investigació Victoria Kent del Seminari d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la Universitat de Màlaga (2007) i el premi d’Investigació Presen Sáez de Descatllar del Centre de Coordinació d’Estudis de Gènere de les Universitats de la Comunitat Valenciana (2008). També ha rebut el premi Nacional de l’Associació Espanyola d’Investigació d’Història de les Dones (AEIHM) (2008), de la qual ha sigut membre de la Junta Directiva des de 2014 a 2020.
Des de l’any 2008 fins al 2010 va estar fent classes en la Université de Franche-Comté de Besançon, any en què se li va concedir la Beca Postdoctoral del Ministeri d’Educació per a desenvolupar la seua investigació en el Centre de Recherche sud l’Espagne Contemporaine (CREC) de la Université Paris 3 – Sorbonne Nouvelle del qual encara forma part.
Ha escrit sobre la Bohèmia vivencial i literària, els cafés com a cenacles tertulians, el món de l’oci cosmopolita, la figura de les tanguistas, l’erotisme, entre altres temes d’anàloga índole des d’un freqüent vessant comparatiu entre Espanya i França.
Entre les seues publicacions destaquen La otra cada de la Bohemia. Entre la subversión y la resignificación identitaria (2009) i Gozos y ocios de la Mujer Moderna. Transgresiones estéticas en la vida urbana del primer tercio del siglo XX (2008).
Actualment exerceix el càrrec de Director General per a la Qualitat de la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla. Ha sigut Director General de Seguiment i Garantia de Qualitat de Postgrau (2018-2020) i Vicedegà de Qualitat i Comunicació de la Facultat d’Humanitats (2016-2018) durant el procés d’acreditació de tots els seus títols per part de la DEVA i la consecució del certificat de la implantació de la seua SGIC —actual SAIC— d’acord amb el Model AUDIT de la ANECA. També ha sigut Responsable de Qualitat del Programa de Doctorat en Historia y Estudios Humanísticos: Europa, América, Arte y Lenguas (2015-2018).